Notarissen lanceren IZIMI, een gratis digitale kluis voor het 100 % veilig beheer van al uw belangrijke documenten en bezittingen en voor de gemoedsrust van u en uw naasten.

28 november 2020

Het notariaat, gesteund door de Federatie van het Notariaat (Fednot), lanceert met IZIMI, een gratis digitale kluis voor elke burger waarin hij persoonlijke, gevoelige en belangrijke documenten veilig kan opbergen. IZIMI maakt het ook mogelijk om deze persoonlijke data op een extra veilige manier te delen met anderen zoals de partner, de kinderen of een notaris naar keuze. Wie dat wenst, zal via dit gratis platform automatisch op de hoogte worden gebracht van wetgevende evoluties die hem aanbelangen.

Met de lancering van IZIMI zetten de Belgische notarissen, na onder meer het online verkoopplatform Biddit, een nieuwe stap in de digitalisering en in het optimaliseren van de dienstverlening aan de burger.

IZIMI is in de eerste plaats een persoonlijke, digitale kluis waarin de burger centraal en overzichtelijk alle vertrouwelijke documenten kan bewaren over zichzelf en zijn bezittingen: paspoorten, diploma’s, documenten over de aankoop, de lening of de verzekering van de woning, een huwelijkscontract, waardepapieren, enzovoort…

Het platform is uitermate gebruiksvriendelijk. Wie zich aanmeldt, kan de persoonlijke documenten ordenen volgens een voorgesteld stramien. Wie zijn documenten op een andere manier wil ordenen, zal dat weldra ook volgens zijn eigen inzichten kunnen doen.

Omdat het platform wordt gelanceerd door het notariaat, en wordt beheerd door de overkoepelende Federatie van het Notariaat, biedt IZIMI extra troeven. U ontdekt ze allemaal in ons volledig perscommuniqué hieronder.