Activiteiten

Juridische adviezen

Fednot beschikt over een team van gespecialiseerde juristen die aan de notariskantoren juridische adviezen verstrekken over complexe kwesties die in dossiers opduiken.

Beheer van de kantoren

Het beheer van een notariskantoor is te vergelijken met dat van een KMO. Naast hun juridische deskundigheid zijn de notarissen ook bedrijfsleiders die veel aandacht besteden aan personeelsbeheer, kantoororganisatie, financieel beleid, ICT-tools, enz. Voor elk van die aspecten stelt Fednot gepersonaliseerde oplossingen voor, maar ook audits of hulp van externe consultants

IT-oplossingen

De ICT-afdeling van Fednot telt meer dan 100 medewerkers uit alle specialisatiegebieden van de IT. Zij biedt bijna 50 tools op maat van de notariskantoren aan en realiseert baanbrekend werk op het vlak van de dematerialisatie en de administratieve vereenvoudiging. De informatisering van het beroep maakt de relaties tussen de notariskantoren en de verschillende administraties vlotter en efficiënter. Zo kunnen de kantoren meer tijd vrijmaken voor hun kun echte missie : cliënten adviseren op de sleutelmomenten van hun leven.

Opleidingen

In samenwerking met de regionale raden, de Vlaamse Raad van het Notariaat (VlaNot) en de Conseil francophone du notariat belge (CF), biedt Fednot aan de notarissen en hun medewerkers een zeer brede keuze aan opleidingen aan, op juridisch vlak, maar ook inzake er bemiddeling, management en informatica.

Internationaal

Fednot is ook actief op internationaal vlak, via de Raad van de Notariaten van de Europese Unie (CNUE) en de Internationale Unie van het Notariaat (UINL). Meer informatie op www.notaries-of-europe.eu en op www.uinl.org

Het grote publiek informeren

Transparantie en informatie voor het grote publiek zijn voor Fednot essentieel. Het speerpunt van de externe communicatie is www.notaris.be met o.a. FAQ’s, rekenmodules, infofiches en video’s over de sleutelmomenten in uw leven.

0
ICT Applicaties
0
Medewerkers
0
Opleidingen
0
Juridische adviezen