Ontdek ‘Zeg es notaris’, de podcast van Notaris.be

5 nieuwe afleveringen beschikbaar waarin kinderen centraal staan

Pleegzorg, regelingen voor kinderen met een beperking, kinderloos of kindervrij door het leven gaan, het erfrecht van kinderen en de impact van een relatiebreuk. Het komt allemaal aan bod in de nieuwe reeks van ‘Zeg es notaris’, de podcast van Notaris.be voor het grote publiek.

In aflevering 1 licht Jan Brocatus, woordvoerder van Pleegzorg Vlaanderen, de werking van pleegzorg toe. Notaris Anne-Sophie Willems bespreekt de mogelijkheden die zorgouders hebben om iets na te laten aan hun pleegkind.

In aflevering 2 gaan we in gesprek met notarieel juriste Ellen De Meyer, de mama van Pia. Pia lijdt aan een zeldzame aandoening, waardoor zij als kleuter in een rolstoel zit. Ellen spreekt over de uitdagingen, vragen en onzekerheden waar ouders van een kind met een beperking voor staan. Notaris Anne-Sophie Willems geeft een overzicht van wat je allemaal kan regelen als je kind een fysieke of mentale beperking heeft.

Niet iedereen heeft kinderen. En niet iedereen wil kinderen. In aflevering 3 geven we aandacht aan alle kinderloze of kindervrije mensen. Actrice en auteur Leen Dendievel praat over haar ervaringen als bewust kindervrije persoon. Notaris Anne-Sophie Willems legt uit waarom bewust nadenken over de erfenis cruciaal is voor wie geen kinderen heeft of wilt.

Een erfenis brengt veel emoties teweeg. In aflevering 4 bespreken notaris Joni Soutaer en relatie-expert Anja Pairoux wat een erfenis krijgen precies doet met iemand. Ze bespreken ook de mogelijkheden met betrekking tot de erfenis voor ouders die een slechte band hebben met een kind.

In aflevering 5 bespreken notaris Joni Soutaer, sociologe Kimberly Jacobs (UAntwerpen) en CAW-bemiddelaar Ilke Christiaens de impact van een relatiebreuk op kinderen. Ze bespreken ook de meest voorkomende valkuilen bij regelingen met betrekking tot kinderen.

Benieuwd? Neem een kijkje op Zeg es Notaris.